2016 pt. 1/2: januari – juni

Tänkte gå igenom hur mitt år har varit, för traditionens skull. Vi börjar från början och kör ett halvår i taget.

Januari

bild1-nyar-2015-2016Spenderade nyår med syrran. Minns inte hur det gick till, då hon är väldigt mycket partyperson. Hur höll hon sig hemma, liksom?! Men det var hur som helst bara hon och jag, vi åt charkisar och goda grejer, kollade på någon mysig film (KAN det ha varit Interstellar, typ?) och halvsov tills jag vaknade till av fyverkerismällar och gick ut på balkongen och insåg att det var BÄSTA VIEWEN NÅGONSIN och ropade på Ulrika och vi kramades gott nytt år.

bild2-ulrika-hos-johan

Var generellt väldigt mycket med min lillasyster under januari. Vi myste runt, var på caféer tillsammans, käkade pizza tillsammans, blev fulla tillsammans, var bakis tillsammans, jag bodde i gamla stan och hon hos sin pojkvän Johan på Valhallavägen och vi kunde därför ses rätt ofta för att det var såpass nära.

bild3-yoga-januari

Upptäckte också träningsformen yoga under januari som jag tog tag i med syrran. Det var härligt!

januari4-lagenhet-i-gamla-stan

Johan, Ulrika och mor i min gamla stan lägenhet. Jag var mycket i den lägenheten under januari. Det var en mysig lägenhet och jag hade en halvtimmes gångpromenad till jobbet på Sveriges Radio. Förutom att jobba så kollade jag på TV, lagade tråkig mat och försökte träffa så mycket kompisar det bara gick i vintermörkret.

Februari

februari-ana-diaz-liveDen här månaden såg jag för första gången Ana Diaz live! OTROLIGT duktig artist som jag hoppas blir stor under nästkommande år. Hoppas. Hoppas. Hoppas.

februari-gayklubb-med-hugo

Sena kvällar med Hugo då vi antingen kollade på The Walking Dead, Marvelfilmer eller gick på gaybaren ”Secret Garden” som ju ligger i gamla stan där jag då bodde. Myz.

februari-lagenheten-gamla

Min gamla stan var extremt mysig. Någon gång bjuppade jag pappa på semla (för att han älskar det) och någon annan gång bjuppade jag honom på annan fika, för att han kom förbi och hjälpte till så mycket. I födelsedagspresent fick han finmiddag på The Flying Elk av mig och sen sov han över i gamla stan lägenheten. Det var übermysigt.

februari-vr-glasogon

Den här månaden fick jag också chansen att under ett par veckor prova VR-glasögon. Alltså, framtiden är här everybody. SATAN vad kul det var.

februari-spontan-varmlandresa-med-ulrika

Under en helg spontanåkte jag och syrran till Säffle. Vi turades om att köra i de snöbetäckta skogarna.

februari-varmlandsresan-vi-tog-freja-hem

Planen med trippen till Värmland var att kidnappa en liten strävhårig tax från våra morföräldrar, vilket vi också gjorde. Lilla Freja!

februari1-jobbade-med-gradvall-traffade-martin-skold

Annars handlade februari mycket om jobbfokus. Jag var producent för Gradvall som är en förebild för mig och fick på det viset bland många andra coola personer (tex i ett senare skede – Ana Diaz!) träffa t.ex Kent’s Martin Sköld! Mäktigt!

Mars

mars-blev-uttagen-till-radiodays

Vann någon grej för RadioDays Europe som hette ”Next Generation”.

mars-hamnade-i-paris-med-jobby

Fick då åka ned till Paris ihop med jobby! Kul för mig! Radiokonferens över några dagar. Det var mäktigt!

mars-jobbade-med-politiska-speletEn hel del jobbfokus även denna månad, då jag fortfarande bland annat klippte ”Det politiska spelet”.

mars-syrran-full

Syrran blev full någon kväll och skrev gulliga mess till mig. Var tvungen att spara det.

mars-akte-till-varmland-igen

Åkte tillbaka till Värmland igen. Denna gång var syrrans pojkvän Johan (på bilden) också med.

mars-varmland-paskfirande

Denna gång var värmlandsresans syfte att fira påsk med släkten, vilket vi också gjorde. Påskfirande när det ska påskfiras och grillning i skog dagen efter, precis som sig bör.

April

april-al-pitcher-med-ulrika-som-folsispresentSyrran fyllde år och jag gav henne en show med Al Pitcher i fölsispresent. Han var lika otrolig som vanligt.

april-jobba-med-gradvall-hos-aone

Jobb var fortfarande i fokus och det blev mycket besök till A-Ones studio och lokaler för att spela in Gradvall.

april-valborg-med-jozz

Valborg firades med Jozz. Brukar avsky Valborg men denna gång kanske det var bäst någonsin! Vet inte hur jag ska fira under 2017… Det var ÅR sedan jag firade i Sollentuna nu pga ångestdrivande för mig av någon konstig anledning. Kanske att jag under 2017 ska fira där…? Vi får se. Känner mig liksom redo nu.

april-odla-tomat-och-bonsaitrad

Hann också med att försöka odla bonsai-träd och tomater med Jozz. Kul projekt! Bonsai-träden gick åt helvete (ska försöka i år igen) och tomaterna gick bra tills jag lämnade dom på balkongen när jag reste bort under sommaren. Oups…

april-var-pa-krunegardVar också på en Krunegård-konsert (med Petter Söderberg) den här månaden. Älskar när min lugg blir sådär Justin Bieber-aktig.

Maj

maj-sprang-runt-skeppsholmen-jamt

Maj var RIKTIGT jävla härlig månad. Våren och värmen började komma på riktigt och jag började träna och äta ordentligt och höll därför ett balanserat humör på ett helt nytt sätt. När jag bodde i Gamla Stan så sprang jag runt Skeppsholmen två till tre gånger i veckan när jag kom hem från jobbet. Det var SÅ satans vackert skymningsljus att jag var tvungen att ta kort under springturerna.

maj-mycket-terasshang-och-boklasning

Eftersom jag aldrig riktigt pallat bo ensam under helger (dvs = vara ensam med sig själv utan jobb eller dylikt under långa perioder) så åkte jag hem på helgerna till mor och far i Sollentuna istället. Läste böcker, åt glass och drack öl i trädgården. Mådde GÖTT.

maj-aleks-och-jag-laste-comic-books-och-solade

Under den här månaden hälsade även Aleks på i Stockholm! Vi gick på rooftopbar med syrran och hennes pojkvän mitt i Stockholm, hängde i lägenheten och drack öl, fick gratis comic books som vi läste i solen på Hornsbergs Strand, köpte burgare på Lily’s Burger och grillade eget kött i mamma och pappas trädgård i Sollentuna. SÅ mys. Vi såg även någon Marvel-film på bio här tror jag, vilket fick mitt Marvel-intresse att öka ännu mer. Älskade Marvel under denna period.

maj-akte-till-berlin-med-papi

 

Och så åkte jag till Berlin med min käraste far. Så djävulskt härligt. Saknar och längtar tillbaka till detta. Öl, currywurst, bästa pappa i världen och bästa stad i världen. Ingen DÅLIG kombination om vi säger så.

Juni

juni-berlin-igen-med-aleks-nytt-favvohotell

Bara ett par veckor senare åkte jag tillbaka till Berlin med nytt sällskap. Kunde inte vänta. Denna gång med kusin Aleks! Det var också himla fint! Fick ett nytt favvohotell + ny favvobar + favvopark(er) på kuppen. Riktigt bra!

juni-bokade-tokyoresa-som-spontant

Träffade Hugo i gamla stan lägenheten en kväll och spontanbokade(!) en resa till Tokyo. Där jag sitter och skriver detta inlägg i detta nu. Meta. Kostade 2900 kr tur och retur. SINNESSJUKT tänkte vi och bokade direkt.

juni-vanersborg-for-kusin-som-kom-hem-fran-usa

Kusin Sofia hade precis kommit hem från utbytesår i Alaska så vi åkte till Vänersborg och hälsade på henne en helg. Det var festival eller något i stan så vi gick dit. Myz!

juni-2016

Var med i radio en dag i juni också. Leif Pagrotsky blev sugen på att lyssna och det var jag tvungen att spara, hihi.

juni-och-dramatiska-himlar

Sen kollade jag på EN DEL magiska och dramatiska himlar under den här månaden också. Som man ju gör. Och promenerade i Sollentuna EN MASSE.

Ja, det var det. Juli – december kommer i ett annat inlägg. Hold your horses!

20170111

 

 

 

 

 

 

Kommentera